Začarani vrt


Začarani vrt – raziskovanje za male in velike otroke

Mozirski gaj v letu 2018 praznuje 40. rojstni dan. Obeležili smo ga z začetkom prav posebne zgodbe, namenjene najmlajšim obiskovalcem našega vrta. Zasnovali smo Začarani vrt, kjer se bodo vaši otroci srečali s čarobnim svetom vil in drugih fantazijskih bitij. Med tekanjem po Začaranem vrtu se ne bo ustavil samo njihov čas, ampak tudi vaš.

Otroci, mali in veliki, dobrodošli na raziskovalnem popotovanju unikatnih pravljičnih hišic, ki sestavljajo vasico znotraj našega parka. V naslednjih letih bodo vile in škrati, ki so se že naselili pri nas, dobili še veliko sosedov. Obstaja celo možnost, da si nova vilinska bitja že sedaj ogledujejo prostor, kjer bi lahko postavila svoja bivališča. Če boste pozorno prisluhnili in napeli vse svoje čute, mogoče koga tudi srečate pri ogledu. 😉

Kaj je začarani vrt?

Pustite domišljiji prosto pot in si zamislite pravljično deželo, kjer živijo čarobna bitja. Odrasli boste med opazovanjem otroške igre v Začaranem vrtu z lahkoto obujali spomine na svojo mladost in prizore, ki so se vam podili po glavi ob misli na vile in škrate tam nekje, globoko v gozdu.

Še bolj kot odrasli pa v Začaranem vrtu uživajo otroci, mlajši od 10 let. Z odkrivanjem detajlov odpotujejo v svet domišljije in ustvarjajo prijetne spomine na druženje z različnimi bitji. Vile, hobiti, škrati, palčki, vilinci, troli, zmaji, volkovi in druga bitja so našli svoj dom v Začaranem vrtu.

Pravljična bitja, ki so se naselila v tem kraju, so si zgradila neobičajna bivališča pisanih barv, s strmimi strehami, zavitimi dimniki, postrani postavljenimi okni in stenami nepravilnih oblik. Okoli hišic so si zasadili cvetlične vrtove. Nekatera bitja so si domovanja uredila kar v deblih dreves. To so hišice in vdolbine, ki jih znajo narisati samo otroci.

Pozimi, ko narava trdno spi in se začne nočiti že pozno popoldan, je Začarani vrt moč prepoznati po drobnih lučkah, lampijončkih, laternicah in svečnikih. Mogoče vam kje uspe najti tudi ogenj, okoli katerega se bodo zbrala bitja in se družila ob prepevanju in pripovedovanju različnih zgodb.

Contact Us (header content) Sliding Panel ENG

Kontakt

Hribernikova 1,
3300 Mozirje, Slovenija
GPS koordinate
46º20’23.76” N 14º57’39.56” E]

Email: info@mozirskigaj.com

Pokličite Nas

Telefon: +386 (0)3 5832 719 (v sezoni)
GSM: +386 (0)41 691 939, +386 (0)31 338 907

Pošljite Nam Sporočilo

Vaše ime

Vaš e-naslov

Sporočilo

Kje Smo